Gde za vikend iz Beograda?

Tempo kojim živimo je jako brz i naporan, tako da nam je svima potrebno barem kratkotrajno bekstvo iz grada. To nije tako neostvarivo, već je potrebna samo dobra volja i automobil, pa ćete veoma brzo stići do bilo koje lokacije u Srbiji.

Vikend izlet do Golupca

Veoma je lepo obići tvrđavu Golubac, Lepenski vir, Đerdap… Dunav je reka koja je najveća u Srbiji, i ako odlučite da krenete duž njene obale, put će vas odvesti do raznih skrivenih i čarobnih mesta. Primera radi, to je okruženje Đerdapske klisure, kao i istorijske znamenitosti koje su stare mnogo vekova…

Tvrđava Golubac spada u najzanimljivije u Srbiji, a od kada je rekonstruisana, njena popularnost dodatno raste. Bilo bi idealno da u njenim lepotama uživate iz brodića, a da biste se sasvim opustili, biće vam dovoljne sjajno uređene površine oko tvrđave.

Vikend izlet do Vrnjačke banje

Odmor i rekreacija, uživanje u prirodi – to bi u najkraćim crtama bila Vrnjačka banja. Naravno, ona je i mnogo više od toga, a u to ćete se uveriti ako je posetite. Smeštena je oko 200 km južno od Beograda. Njena lečilišna tradicija jako je duga, a poznata je i po mineralnim izvorima. Vrnjačka banja važi za prestonicu banjskog turizma u Srbiji a verovatno i šire.

Vikend izlet do Srebrnog jezera

Viminacijum, ili Srebrno jezero, jedno je od lepota Srbije koje se mora posetiti. U pitanju je arheološko nalazište, nadomak Požarevca. Iz Beograda, dovoljno će biti dva sata vožnje kolima. Kada je zalazak sunca, pojavljuje se prelep odsjaj na vodi, zbog čega je ovo jezero dobilo naziv Srebrno. Prizor je zaista veličanstven, a ukoliko putujete u toplijem delu godine, možete da iskoristite i da se okupate. Šetalište, prelepi restorani, savršena priroda … – ostaće vam u divnom sećanju do sledeće posete.

Vikend izlet do Palićkog jezera

Ukoliko se zaputite na sever Srbije, tada vas put vodi ka Subotici i Palićkom jezeru. Veoma je lepo obići centar grada, a onda krenuti do Palića. Šetnja po Paliću može da bude veoma inspirativna, a preporučujemo posetu Vinariji Zvonko Bogdan. Postoje i kompleksi „Jelen Salaš“ i „Majkin Salaš“.

Vikend izlet do Soko banje

Kada posećujete Soko banju, posetićete i Rtanj, jer su to dve veoma važne turističke celine, koje se nalaze u istočnom delu Srbije, na granici karpatsko-balkanskih planina. Rtanj je jedno čudesno delo prirode, dok je Soko Banja prava zelena oaza.

Ukoliko govorimo o načinu putovanja, najbolji izbor je svakako, sopstveni automobil. Međutim, mnogo ljudi ne poseduje auto, dok drugi imaju vozila koja nisu dovoljno bezbedna za neki dalji put.

Autobus je takođe izbor koji je u redu, ali ćete daleko veći komfor imati ako vam je auto uvek na raspolaganju, pa stoga predlažemo korišćenje rent a car usluge, po cenama koje pružaju, pre svega udobnost, uštedu u vremenu i osećaj da ste odmorni, a ne umorni od višesatnog sedenja.

Kada koristite iznajmljeno vozilo, ne morate da razmišljate o vremenu polaska i povratka, već sve možete da organizujete u sopstvenoj režiji, što je isto tako značajno kada se radi o opuštanju i uživanju. Osećaj da sve zavisi od vas i da ne žurite nigde, zaista je pravi melem nakon naporne radne sedmice posle koje ste pobegli u neku od oaza naše predivne Srbije.